Producten voor systemen van (88)

Biodiscs - M 115 Monoblock Eenheden - Biorulli(c) voor Biologische Waterbehandeling

Biodiscs - M 115 Monoblock Eenheden - Biorulli(c) voor Biologische Waterbehandeling

Biodisc bio-oxidatiesysteem. Compacte en modulaire oplossing, minimaal energieverbruik. M115 is de kleinste serie van eenstuks eenheden. Het is een set van draaiende schijven met een reservoir en deksel, beide vervaardigd uit polyester versterkt met glasvezel. Het is een economische versie, eenvoudig te installeren. Typische toepassingen: appartementencomplexen chalets kleine campings industriële hallen - Compactheid en aanpassingsvermogen van de installaties dankzij de beperkte afmetingen - Modulaire installatie, die latere uitbreiding van de installatie mogelijk maakt - Eenvoudig beheer en onderhoud van de installatie: geen gespecialiseerde medewerkers nodig - Laag energieverbruik, wat leidt tot lagere exploitatiekosten
Compact Systeem Biocombi© - Pakket Eenheden BC 4 - voor afvalwaterbehandeling in kleine gemeenschappen

Compact Systeem Biocombi© - Pakket Eenheden BC 4 - voor afvalwaterbehandeling in kleine gemeenschappen

De voordelen van doekfilters en biorulli in een compact systeem voor waterbehandeling in kleine gemeenschappen. Compact systeem voor de biologische reinigingsbehandeling met biodiscs in combinatie met doekfilters voor de scheiding van overtollig slib. Het compactsysteem biocombi bestaat uit twee behandelingsfases (biologische behandeling en scheiding van het overtollige slib), die in één enkele tank zijn samengevoegd. Het standaardmodel heeft een tank van behandeld en gelakt koolstofstaal met een modulaire, gemakkelijk verwijderbare glasvezelbedekking en een elektrische schakelkast op de machine met beschermingsgraad IP 55. De bewegende delen (schijvenrol en trommelfilter) worden aangedreven door een enkele tandwielmotor met een vermogen tussen 1,10 en 1,50 kW. -Minimaal energieverbruik -Gereduceerd onderhoud -Gemakkelijke toegankelijkheid -Verhoogde vloeroppervlakte (compacte constructie)
Biodiscs - Biorotor B 200 - Biorolls(c) voor biologische waterbehandeling

Biodiscs - Biorotor B 200 - Biorolls(c) voor biologische waterbehandeling

Biodisc biooxidatiesysteem. Compacte en modulaire oplossing, minimaal energieverbruik. B200 is de meest gebruikte serie, aangezien het de eerste was die 40 jaar geleden werd gelanceerd en geproduceerd. Het dekt de plantgrootte waarin de voordelen van het biorulli®-systeem het meest evident zijn. Typische toepassingen: van kleine tot middelgrote gemeenschappen met seizoensgebonden variaties in het aantal inwoners. - Compactheid en aanpasbaarheid van de installaties dankzij de beperkte afmetingen. - Modulaire installatie, die latere uitbreiding van de plant mogelijk maakt. - Eenvoudig beheer en onderhoud van de plant: geen gespecialiseerde medewerkers nodig. - Laag energieverbruik, met de daaruit voortvloeiende verlaging van de exploitatiekosten.
Vrije vezelfilters - Trommelserie - voor afvalwaterfiltratie

Vrije vezelfilters - Trommelserie - voor afvalwaterfiltratie

De beste oplossing voor tertiaire filtratie: hoge verwijderingsrendementen van vaste stoffen, minimaal water- en energieverbruik. In de TF - TV VM-serie (VM = metalen tank) bestaat de ondersteuning van het doek uit een trommel van geperforeerd plaatstaal. Dit model wordt gebruikt voor afvalwaterbehandelingsinstallaties met een kleine operationele capaciteit (tot 2.000 PE) of als secundaire behandeling na systemen met geïmmobiliseerde biomassa. Het is beschikbaar voor installatie in betonbassins of in metalen tanks. De apparatuur wordt geleverd met een elektrische schakelkast. - Gravitatiefiltratie met beperkte drukval. - Continue filtratie zonder reserve-eenheden voor de terugspoelfases. - Filterdoek van vezel zonder polstoff met hoge mechanische weerstand. - Hoge filtratiesnelheid (TSS-concentraties < 5 mg/l bij lozing).
Systemen voor Drukontlastingsflotatie - voor Afvalwaterbehandeling

Systemen voor Drukontlastingsflotatie - voor Afvalwaterbehandeling

Mitadaf is een innovatief flotatieproces met opgeloste lucht. De uitzonderlijke efficiëntie bij de vaste-vloeistofscheiding en/of de slibverdikking is het resultaat van een gecombineerd systeem van gelijkmatige hydrodynamica en filtratie met een bed van micro-luchtbellen: een nieuw installatieconcept ontwikkeld door MITA. Het hart van het mitadaf-systeem is de multifunctionele centrale kolom, waarlangs het ruwe afvalwater in het bassin wordt geleid, het gezuiverde afvalwater wordt teruggewonnen en het slib wordt afgevoerd. Het met lucht verzadigde ruwwater wordt via een reeks openingen in de onderkant van de centrale kolom in de flotatiecontainer geleid. Het binnenkomende mengsel bereikt, aangedreven door de microbellen van de lucht, onmiddellijk het oppervlak en verspreidt zich gelijkmatig over het gehele flotatiegebied (uniform hydrodynamisch systeem).
Biodiscs - Monoblock Serie M 240 - Biorulli(c) voor Biologische Waterbehandeling

Biodiscs - Monoblock Serie M 240 - Biorulli(c) voor Biologische Waterbehandeling

Biodisc Bio-Oxidatie-installatie. Compacte en modulaire oplossing, minimaal energieverbruik. Dit is de nieuwste toevoeging aan de serie van eenheidinstallaties. De tank is gemaakt van behandeld en gelakt koolstofstaal, het deksel van glasvezelversterkt polyester. Het combineert de voordelen van een eenheid (eenvoudige installatie, beperkte graafwerkzaamheden) met de mogelijkheid van gebruik in installaties die al een aanzienlijke grootte hebben. Het transport van deze eenheidinstallaties valt onder de speciale categorie, maar is toch tegen redelijke kosten mogelijk (er is geen politie-escorte vereist). Typische toepassingen: kleine tot middelgrote gemeenschappen verschillende soorten industrie -Compactheid en aanpassingsvermogen van de installaties dankzij de beperkte afmetingen -Modulaire installatie die een latere uitbreiding van de installatie mogelijk maakt -Eenvoudig beheer en onderhoud van de installatie: geen behoefte aan gespecialiseerd personeel
Zeeffilters - Verticale as schijfserie - voor afvalwaterfiltratie

Zeeffilters - Verticale as schijfserie - voor afvalwaterfiltratie

De beste oplossing voor tertiaire filtratie: hoge verwijderingsrendementen van vaste stoffen, minimaal water- en energieverbruik. Tertiaire filtratie wordt sterk beïnvloed door het hydraulische profiel van de installatie, dat vaak niet kan worden gewijzigd. In de serie schijffilters PECV VM (VM = metalen tank) is de verzamelas verticaal gepositioneerd. Het doel is om de apparatuur volledig ondergedompeld te voeden, zelfs bij zeer lage hydraulische profielen. Ook voor deze serie wordt het wassen van het doek uitgevoerd met pompen, waarvan elke wordt bediend door twee of meer schijven. De pompen worden sequentieel aangedreven om de functionaliteit van het systeem niet te onderbreken. De PECV VM-oplossing is ideaal voor onbemand installaties van kleine en middelgrote omvang met zware en uiterst variabele belastingen. Het grootste model van deze serie kan een belasting aan van een gemeenschap van ongeveer 10.000 PE.
Biodiscs - Pakketunits M 200 - Biorulli(c) voor Biologische Waterbehandeling

Biodiscs - Pakketunits M 200 - Biorulli(c) voor Biologische Waterbehandeling

Biodisc bio-oxidatiesysteem. Compacte en modulaire oplossing, minimaal energieverbruik. Dit is de meest gebruikte eenheid in één stuk serie. De tank kan, naar keuze, worden gemaakt van behandeld en geschilderd koolstofstaal of van AISI 304 roestvrij staal. Het deksel is in beide gevallen vervaardigd uit glasvezelversterkte polyester. Het is opmerkelijk vanwege de eenvoud van installatie (beperkte civiele werken, fabrieksgeassembleerde eenheid). Typische toepassingen: hotel dorpen kleine gemeenschappen verschillende soorten industrie -Compactheid en aanpassingsvermogen van de installaties dankzij de beperkte afmetingen -Modulaire installatie, die latere uitbreiding van de installatie mogelijk maakt -Eenvoud van installatiebeheer en onderhoud: geen specialistisch personeel nodig -Laag energieverbruik, met als gevolg een verlaging van de operationele kosten
Katalytische Oxidatoren

Katalytische Oxidatoren

In de katalytische oxidatoren vindt het oxidatieproces van organische verbindingen plaats bij lagere temperaturen dankzij de aanwezigheid van katalysatoren op basis van metaaloxiden of edelmetalen als actieve componenten. airprotech ontwerpt katalytische installaties met verschillende configuraties die voldoen aan de behoeften van de klant: het katalytische materiaal kan worden geïnstalleerd in de vorm van pellets of honingraat-elementen, de installatie kan worden uitgerust met warmtewisselaars die de restwarmte van de schone lucht gebruiken om de inkomende uitlaatgassen voor te verwarmen of om warmte te leveren voor gebruik in de productielijnen van de klant. Op de juiste manier ontworpen en gedimensioneerde katalytische oxidatoren garanderen de hoogste prestaties voor de afbraak van vluchtige organische stoffen, en daardoor de laagste emissies in de atmosfeer. Dankzij de aanwezigheid van een of meer katalysatorbedden vindt de vernietiging van verontreinigende stoffen plaats bij temperaturen tussen 300°C en 500°C.
Biodiscs - Monoblock Eenheden M 240 - Biorulli(c) voor Biologische Waterbehandeling

Biodiscs - Monoblock Eenheden M 240 - Biorulli(c) voor Biologische Waterbehandeling

Biodisc biooxidatiesysteem. Compacte en modulaire oplossing, minimaal energieverbruik. Dit is de nieuwste toevoeging aan de serie monoblock eenheden. De tank is gemaakt van behandeld en geschilderd koolstofstaal, het deksel van versterkt polyester met glasvezel. Het combineert de voordelen van een monoblock eenheid (gemak van installatie, beperkte civiele werken) met de mogelijkheid van toepassing in al bestaande installaties van aanzienlijke omvang. Het transport van deze monoblock eenheden valt onder een speciale categorie, maar met acceptabele kosten (geen politiebegeleiding nodig). Typische toepassingen: kleine en middelgrote gemeenschappen diverse soorten industrie - Compactheid en aanpasbaarheid van de installaties dankzij de beperkte afmetingen - Modulaire installatie, die latere uitbreiding van de plant mogelijk maakt - Eenvoudig beheer en onderhoud van de plant: geen gespecialiseerde personeel nodig - Laag energieverbruik, met de bijbehorende verlaging van de exploitatiekosten
Elektrische Pompen El5 - Elektrische pompen

Elektrische Pompen El5 - Elektrische pompen

Dompelpompen met agitator voor beladen en schurende mengsels Hoofdkenmerken Pomp voorzien van agitator om te mengen Hoge slijtvastheid Lage rotatiesnelheid In staat om tot 70% per gewicht materiaaldichtheid te verwerken Accessoires: Dieptekit Algen snijblad Vocht- en temperatuursensor Jet Ring systeem Elektrische pompen zijn beschikbaar in 50Hz en 60Hz versies. Remvermogen [kW | HP]:3.7-5 Elektrisch vermogen [kW]:4.5 Frequentie [Hz]:50 Aantal polen:4 RPM:1450 Spanning [V]:400 | 230 Nominale stroom [A]:8,7 | 15 Vaste stof verwerking [mm|in]:20 Afvoer [mm | in ]:80
Polyester Doekfilter - Trommelserie - voor Afvalwaterfiltratie

Polyester Doekfilter - Trommelserie - voor Afvalwaterfiltratie

De beste oplossing voor tertiaire filtratie: hoge vaste stofopbrengst, minimaal water- en energieverbruik. Bij de serie TF - TV VM (VM = Metalen tank) bestaat de weefseldrager uit een perforatiedrum. Dit model wordt gebruikt voor rioolwaterzuiveringsinstallaties met een kleine capaciteit (tot 2.000 EW) of als nabehandeling na systemen met geïmmobiliseerde biomassa. Het is verkrijgbaar voor installatie in betonnen tanks of metalen tanks. De installatie wordt geleverd met een elektrische schakelkast. - Zwaartekrachtfiltratie met beperkte drukval. - Continue filtratie zonder standby-eenheden voor de terugspoelfasen. - Doekfilter van stofvrije vezel met hoge mechanische sterkte. - Hoge filtratieprestaties (TSS-concentraties < 5 mg/l bij de uitloop).
Lamellenklarer Flowpack - Verpakkingsunits FM - voor Slibafzetting

Lamellenklarer Flowpack - Verpakkingsunits FM - voor Slibafzetting

De water- en slibstroom uit de voorafgaande behandelingsfasen (biologisch of fysisch-chemisch) wordt geleid naar het tussengebied van het bassin, direct onder het lamellenpakket. Lamellenpakketten zijn eendelige bezinkbassins voor het afzetten van slib. Ze bestaan uit: een tank, die kan worden vervaardigd uit behandeld en gelakt staal of uit roestvrij staal AISI 304; lamellenpakket met parallelle kanalen van star, UV-bestendig gepolymeriseerd polystyreen; oppervlakte-afvoergoot (met stuw) van AISI 304; tussenverdeler voor de aanvoer. Speciale materialen en uitvoeringen zijn op aanvraag beschikbaar. FM - L SERIE (11,30 m2/m3 equivalente oppervlakte) Typische toepassingen: nazakking van biologisch slib, drinkwaterzuiveringsinstallaties, retrofit van bestaande bezinkbassins, regenwaterzuivering. -Hoge vaste-vloeistof scheidingsprestatie -Eenvoudige installatie en bediening -Compacte uitvoering -Lage initiële kosten en operationele kosten
Biodiscs - Pakketunits M 115 - Biorulli(c) voor Biologische Waterbehandeling

Biodiscs - Pakketunits M 115 - Biorulli(c) voor Biologische Waterbehandeling

Biodisc bio-oxidatiesysteem. Compacte en modulaire oplossing, minimaal energieverbruik. M115 is de kleinste eenstukseenheid serie. Het betreft een set van roterende schijven, compleet met tank en deksel, beide vervaardigd uit glasvezelversterkt polyester. Het is een economische versie, eenvoudig te installeren. Typische toepassingen: appartementencomplexen villa's kleine campings fabrieksgebouwen -Compactheid en aanpasbaarheid van de installaties dankzij de beperkte afmetingen -Modulaire installatie, die latere uitbreiding van de installatie mogelijk maakt -Eenvoud van installatiebeheer en onderhoud: geen specialistisch personeel nodig -Laag energieverbruik, met een daaruit voortvloeiende verlaging van de operationele kosten
Biodisks - Biorotoren B 290 - Biorollers voor biologische waterbehandeling

Biodisks - Biorotoren B 290 - Biorollers voor biologische waterbehandeling

Biodisc biooxidatiesysteem. Compacte en modulaire oplossing, minimaal energieverbruik. B290 is de serie van de grootste eenheden, gebruikt voor aanzienlijke installaties. Het transport van deze roterende contactoren valt onder een speciale categorie, maar met acceptabele kosten (geen politiebegeleiding nodig). Typische toepassingen: middelgrote gemeenschappen en grote fabrieken. - Compaciteit en aanpasbaarheid van de installaties dankzij de beperkte afmetingen. - Modulaire installatie, die latere uitbreiding van de fabriek mogelijk maakt. - Eenvoudig beheer en onderhoud van de fabriek: geen gespecialiseerde medewerkers nodig. - Laag energieverbruik, met de bijbehorende verlaging van de exploitatiekosten.
Drh600 - Baggers

Drh600 - Baggers

De DRH600 is een bagger met staal kabel die kan worden uitgerust met DRAGFLOW pompen HY600 of HY600HC. Deze bagger is flexibel: hij kan overal en onder alle omstandigheden werken, dankzij het robuuste en zware ontwerp. De basis toepassingen zijn mijnbouw, baggeren, zandwinning en andere industriële toepassingen. BELANGRIJKSTE KENMERKEN Er is slechts één operator nodig om de gehele bagger vanuit de ergonomische operator cabine te bedienen. Combineert een werkdiepte van tot 250 m met kleine afmetingen en diepgang. De montage duurt slechts 6-8 uur. Hij kan in elke omgeving worden gemonteerd en heeft beperkte mobilisatiekosten. Lengte: 11,5 m Breedte: 8 m
Systemen voor Opgeloste Luchtflotatie - voor Afvalwaterbehandeling

Systemen voor Opgeloste Luchtflotatie - voor Afvalwaterbehandeling

Mitadaf is een innovatief systeem voor luchtbel-flotatie. De uitzonderlijke effectiviteit van het scheiden van vaste stoffen van vloeistoffen en/of het concentreren van slib is het resultaat van de combinatie van een uniform hydrodynamisch systeem en filtratie met een bed van microbellen: dit is een nieuw concept ontwikkeld door MITA. Het hart van het Mitadaf-systeem is een multifunctionele centrale kolom, waarmee ruwe afvalwater in de tank wordt gebracht, gezuiverd afvalwater wordt teruggewonnen en slib naar buiten wordt afgevoerd. Het binnenkomende ruwe water, dat op de juiste manier met lucht is verzadigd, wordt via een reeks openingen aan de onderkant van de centrale kolom in de flotatietank geleid. De binnenkomende mengsel, aangedreven door luchtbellen, bereikt onmiddellijk het oppervlak, gelijkmatig verdeeld over het gehele flotatiegebied (uniform hydrodynamisch systeem).
Zandfilters Filtrasand - Continue Zandfiltratie

Zandfilters Filtrasand - Continue Zandfiltratie

Het standaardmodel is vervaardigd met natte onderdelen gemaakt van AISI 304, de steunpoten van behandeld en geschilderd koolstofstaal, filterelement van kwartszand met geschikte korrelgrootte. Speciale uitvoeringen en alternatieve materialen zijn op aanvraag beschikbaar. Typische toepassingen: tertiaire behandeling van civiel en industrieel afvalwater, oppervlaktewaterzuivering, behandeling van drinkwater, primaire filtratie van civiel en industrieel afvalwater, zuivering van koelwater uit de metallurgische industrie, algenverwijdering, voorbehandeling voor ultrafiltratiemembranen, voorbehandeling voor ozoninstallaties, nabehandeling met actief kool. - Lage initiële kosten en kosten voor plantbeheer - Hoge efficiëntie en betrouwbaarheid voor de verwijdering van zwevende stoffen, zelfs colloïdaal - Exclusief terugspoelsysteem dat ongefilterd water gebruikt in plaats van gefilterd water - Extern zandrecirculatiesysteem - Eenvoudige installatie Mogelijkheid van zwaartekrachtvoeding, dankzij de lage drukverliezen
Biodiscs - Biorotoren B 240 - Biorollers voor biologische waterbehandeling

Biodiscs - Biorotoren B 240 - Biorollers voor biologische waterbehandeling

Biodisc biooxidatiesysteem. Compacte en modulaire oplossing, minimaal energieverbruik. B240 is een van de nieuwste series, ontworpen om de ervaringen die zijn opgedaan met andere types te optimaliseren. Het biedt een scala aan actieve oppervlakken van gemiddeld tot hoog met een beperkte grootte die de handling en installatie vergemakkelijkt. Deze serie geniet al grote acceptatie in diverse installaties, zowel civiel als industrieel. - Compactheid en aanpasbaarheid van de installaties dankzij de beperkte afmetingen. - Modulaire installatie, die latere uitbreiding van de plant mogelijk maakt. - Eenvoudig beheer en onderhoud van de installatie: geen gespecialiseerde medewerkers nodig. - Laag energieverbruik, met de bijbehorende verlaging van de exploitatiekosten.
Compacte Plant Biocombi© - Pakketunits BC 2 - voor Afvalwaterbehandeling in Kleine Gemeenschappen

Compacte Plant Biocombi© - Pakketunits BC 2 - voor Afvalwaterbehandeling in Kleine Gemeenschappen

De voordelen van stoffen filters en biorulli in een compact systeem voor de waterbehandeling van kleine gemeenschappen. Compact systeem voor de biologische zuivering met biodiscs gecombineerd met een stoffen filter voor de scheiding van overtollig slib. Het biocombi compact systeem beschikt over twee behandelingsfases (biologische behandeling en scheiding van overtollig slib) samengevoegd in één tank. Het standaardmodel biedt de volledige voorziening van een koolstofstalen tank die behandeld en geschilderd is met een gemakkelijk verwijderbaar modulaire deksel van glasvezel, en een elektrisch schakelpaneel op de machine met IP 55 bescherming. De bewegende delen (schijfroller en trommelfilter) worden aangedreven door een enkele tandwielmotor met een vermogen tussen 0,75 en 1,10 kW. -Minimaal energieverbruik -Verminderde onderhoudskosten -Gemakkelijke toegankelijkheid -Verhoogde vloeroppervlakte (compacte constructie)
Lamella Packs Oilpack (Frame O) - voor olieafvoer in afvalwater

Lamella Packs Oilpack (Frame O) - voor olieafvoer in afvalwater

De stroom van olie en water wordt in de tank geïntroduceerd en gelijkmatig verdeeld over de gehele doorsnede. Ze zijn samengesteld uit alleen de parallelle kanaal lamellenpakket in rigide polystyreen, gestabiliseerd tegen UV-straling, afgesloten in een AISI 304 containmentframe; ze worden normaal gebruikt voor huisvesting in betonnen tanks die speciaal zijn gebouwd voor het vasthouden van lamellenpakketten. Kenmerken Beschikbare hoogte: 0,85 m Beschikbare breedtes: van 0,60 m tot 2,20 m Beschikbare lengtes: van 1,00 m tot 3,00 m -Hoge efficiëntie van vaste-vloeistof scheiding -Eenvoud van installatie en werking -Compacte uitvoering -Lage initiële kosten en kosten voor plantbeheer Beschikbare hoogte: 0,85 m Beschikbare breedtes: van 0,60 m tot 2,20 m Beschikbare lengtes: van 1,00 m tot 3,00 m
ROTO-CONCENTRATORS - Zeoliet Roto-concentrator

ROTO-CONCENTRATORS - Zeoliet Roto-concentrator

De technologie van de Roto-Concentrator met zeolieten is de ideale oplossing voor de behandeling van grote volumes lucht met lage concentraties verontreinigingen. De vluchtige organische stoffen in de proceslucht, in lage concentratie, worden geadsorbeerd in de rotor en de schone luchtstroom wordt in de atmosfeer afgevoerd. De verontreinigingen die in de Roto-Concentrator zijn geconcentreerd, worden door de schijf gedesorbeerd met een warme luchtstroom tot 20 keer lager dan de oorspronkelijke stroom en worden uiteindelijk behandeld in een thermische oxidator van aanzienlijk kleinere afmetingen. Het voordeel van dit proces is dat er een verlaagde en hoog geconcentreerde stroom wordt verkregen die naar de oxidatie-eenheid kan worden gestuurd om de zelfondersteunende toestand te bereiken, dat wil zeggen de toestand waarin de warmte die wordt geproduceerd door de oxidatie van de VOS voldoende is om de verbranding in stand te houden zonder de noodzaak van ondersteunende brandstof, wat de operationele kosten van de installatie aanzienlijk verlaagt.
Systemen voor Opgeblazen Lucht - voor Afvalwaterbehandeling

Systemen voor Opgeblazen Lucht - voor Afvalwaterbehandeling

Mitadaf is een innovatief systeem voor luchtbel-vergisting. De uitzonderlijke efficiëntie op het gebied van vaste/vloeistof scheiding en/of het indikken van slib is het resultaat van een gecombineerd systeem van uniforme hydrodynamica en filtratie met een bed van microbellen lucht: een nieuw concept ontwikkeld door MITA. Het hart van het mitadaf-systeem is de multifunctionele centrale kolom, waarlangs het ruwe afvalwater in het reservoir wordt gebracht, het gezuiverde effluentwater wordt opgevangen en het slib wordt afgevoerd. Het ruwe water, dat op de juiste manier met lucht is verzadigd, wordt via een reeks gaten in de onderkant van de centrale kolom in het drijfgasreservoir gebracht. Het binnenkomende mengsel, aangedreven door de microbellen lucht, bereikt onmiddellijk het oppervlak, gelijkmatig verdeeld over het gehele drijfgasgebied (uniform hydrodynamisch systeem).
Was Towers en Venturi Scrubbers

Was Towers en Venturi Scrubbers

Om een contactoppervlak te creëren waar de overdracht van de verontreinigende stof naar de absorberende vloeistof kan plaatsvinden, kunnen de kolommen voorzien zijn van perforaties of gevuld zijn. Het vulmateriaal van de scrubbers kan los of gestructureerd zijn en de scrubbers kunnen enkelvoudig of meervoudig zijn, afhankelijk van de aard van de te absorberen stoffen en het aantal reagentia dat nodig is voor de absorptie van de stoffen. De Venturi-scrubber is een hoogwaardig nat afzuigsysteem voor fijne stofdeeltjes en aerosol. De proceslucht komt binnen in het convergente gedeelte en, naarmate de sectie smaller wordt, neemt de snelheid van het gas toe; daarentegen hebben de vloeistofdruppels een lagere snelheid. Het snelheidsverschil tussen gas en vloeistof maakt het mogelijk om de stofdeeltjes te vangen en te scheiden. De druppels, samen met het gevangen stof, komen in een scheider die zich stroomafwaarts van de Venturi bevindt, waar de scheiding van de gasfase plaatsvindt.
DIRECTE EN RECUPERATIEVE THERMISCHE OXIDATOR

DIRECTE EN RECUPERATIEVE THERMISCHE OXIDATOR

Directe thermische oxidatoren bestaan uit een verbrandingskamer voor de thermische oxidatie van verontreinigingen bij hoge temperatuur. Recuperatieve thermische oxidatoren vereisen de installatie van een recuperator die, gebruikmakend van de warme uitlaatgassen uit de verbrandingskamer, de inkomende proceslucht in de installatie voorverwarmt. De warmterecuperatie-efficiëntie kan tot 65% bereiken, waardoor de hoeveelheid energie die door het systeem nodig is, wordt verminderd. Voordat de schone warme lucht in de atmosfeer wordt vrijgegeven, kan de restwarmte verder worden hersteld door de installatie van een warmtewisselaar. Dit stelt de installatie in staat om warme lucht, thermische olie of stoom te produceren, afhankelijk van de hoeveelheid en de calorische waarde van de verontreinigingen. Het proces van recuperatieve thermische oxidatie is bijzonder voordelig wanneer de energie van de schone en warme gassen die uit de installatie komen, kan worden hersteld en direct kan worden geïntegreerd met de diensten van de klant.
Lamella Packs Oilpack (Pakket Eenheden OM) - voor Olieverwijdering in Afvalwater

Lamella Packs Oilpack (Pakket Eenheden OM) - voor Olieverwijdering in Afvalwater

De stroom van olie en water wordt in de tank geïntroduceerd en gelijkmatig verdeeld over de gehele doorsnede. Ze bestaan uit een opslagtank die kan worden vervaardigd uit behandeld en geschilderd koolstofstaal of AISI 304 roestvrij staal; lamellenpakket met parallelle kanalen in rigide polystyreen, gestabiliseerd tegen UV-straling. Speciale materialen en uitvoeringen zijn op aanvraag beschikbaar. Typische toepassingen: eerste regenwater, petrochemische fabrieken, mechanische werkplaatsen, raffinaderijen en depots van koolwaterstoffen, wassen van voertuigen, landherstel, afvalverwerkingscentra. -Hoge efficiëntie van vaste-vloeistof scheiding -Eenvoud van installatie en bediening -Compacte uitvoering -Lage initiële kosten en kosten voor plantbeheer
Zandfiltratie - Continue Zandfiltratie

Zandfiltratie - Continue Zandfiltratie

Het standaardmodel bestaat uit mediatouch onderdelen, vervaardigd uit AISI 304, de steunpoten zijn gemaakt van behandeld en gelakt koolstofstaal, en het filterelement is van kwartszand met een geschikte korrelgrootte. Speciale uitvoeringen en alternatieve materialen zijn op aanvraag beschikbaar. Typische toepassingen: tertiaire behandeling van civiele en industriële afvalwater, klaring van oppervlaktewater, drinkwaterbehandeling, primaire filtratie van civiele en industriële afvalwater, klaring van koelwater in de metallurgische industrie, algenverwijdering, voorbehandeling voor ultrafiltratiemembranen, voorbehandeling voor ozonisatie-installaties, eindbehandeling met actieve kool. - Lage initiële kosten en kosten voor het beheer van de installatie - Hoge efficiëntie en betrouwbaarheid bij het verwijderen van zwevende vaste stoffen, ook van colloïdale aard - Exclusief terugspoelsysteem dat onbehandeld water gebruikt in plaats van gefilterd water - Extern zandterugvoersysteem - Eenvoudige installatie
NMP HERSTELSYSTEEM

NMP HERSTELSYSTEEM

Luchtzuiveringssystemen en warmteterugwinning voor de emissies afkomstig van de coating in de lithiumbatterijsector: 1. Laboratoriumlijnen: Er kunnen ook systemen worden gerealiseerd die zowel de emissies van de kathodecoating als die van de anodecoating met hetzelfde systeem behandelen. 2. Pilotinstallatielijnen: De luchtvolumes die worden behandeld zijn lager dan die van de productielijnen. Het doel van het emissiebehandelingssysteem voor de coating van de kathode is het terugwinnen van het oplosmiddel, de warmteterugwinning en het naleven van de wettelijke limieten. 3. Giga-factory lijnen: De emissies van de kathodecoating worden behandeld met condensatie- en adsorptieprocessen gericht op het terugwinnen van het oplosmiddel, de warmteterugwinning en het naleven van de wettelijke limieten.
DROGE EN NATTE FILTRATIE - DROGE EN NATTE FILTRATIE

DROGE EN NATTE FILTRATIE - DROGE EN NATTE FILTRATIE

Filtratie, stofverwijdering en scheiding van stof en vaste deeltjes uit procesgassen kan worden uitgevoerd via natte of droge oplossingen, afhankelijk van de specifieke toepassing.
Opgeloste Lucht Floatatiesystemen - voor Afvalwaterbehandeling

Opgeloste Lucht Floatatiesystemen - voor Afvalwaterbehandeling

Mitadaf is een innovatief systeem voor opgeloste luchtflotatie. De uitzonderlijke efficiëntie van de scheiding van vaste stoffen/vloeistoffen en/of het indikken van slib is het resultaat van het gecombineerde systeem van uniforme hydrodynamica en filtratie met een bed van micro-luchtbellen: een nieuw concept ontwikkeld door MITA. Het hart van het mitadaf-systeem is de multifunctionele centrale kolom, waarmee het ruwe afvalwater in de tank wordt gebracht, het gezuiverde effluentwater wordt teruggewonnen en het slib wordt afgevoerd. Het ruwe influentwater, dat op de juiste manier met lucht is verzadigd, wordt via een reeks gaten in het onderste deel van de centrale kolom in de flotatietank gebracht. De binnenkomende mix, voortgestuwd door de micro-luchtbellen, bereikt onmiddellijk het oppervlak, homogeen verdeeld over het hele flotatiegebied (uniform hydrodynamisch systeem).